Vinterns gradering, 2015

Tiden går fort nu fram till Jul. Det är bara knappt tre veckor kvar till Advent. Detta innebär att det är nu inte långt kvar till det är dags för gradering. Torsdagen den 17:e december är den dag då graderingen äger rum.  Kl. 17:00 så är det dags för barnen att gradera sig.

bg_v_2015

En gradering är en ceremoni, där karateka ska visa upp vad de har lärt sig inför tränare, vänner och föräldrar. Graderingen är en del av utvecklingen i karate och man får bekräftelse på hur långt man har gått. Det ska ses som ett mål och en morot som man ska sträva mot. På barngraderingen graderar vi bara upp till gult(7 kyu). Man måste ha dräkt för att gradera sig, då detta är en del av karate.
De som ska till högre bälten, graderar sig senare på torsdagen den 17:e december, med start 18:30.
Wintergradering_2015

De som vill veta exakt vad de ska kunna inför graderingen, kan köpa ett graderingshäfte av oss. Prata med tränare på plats, så hjälper de er.

Kostnad för att gradera sig beror på vilken grad man ska till. Ska man gradera sig för första gången, så kostar det 110 kr till 9:e kyu(ett röda streck), 120 till 8:e kyu(två röda streck), 130 till 7:e kyu osv.
Graderingen betalas på plats med Kort, Kontanter eller Swish.

Posted in Nyheter.